5 éves a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

Sajtóközlemény

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 5 éve nyitotta meg kapuit. Az épület – amely az Európa Kulturális Fővárosa Pécs-2010 projekt keretében valósult meg – fontos találkozási pontja a város és a megye lakosságának.

Az évforduló alkalmából a Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közös születésnapi programot szervez a könyvtárkomplexum sokrétű munkájának megismertetése, közösségi tereinek bemutatása, és mindenekelőtt az olvasás népszerűsítése, az olvasók ünneplése céljából.

A 2015. november 17-én 14.00-kor kezdődő jubileumi eseményt Girán János, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszönti. A könyvtárak új feladatairól, a Tudásközpont múltjáról, jelenéről és legfőképpen a jövőjéről a két könyvtár igazgatója beszél majd.

A beköltözés részleteit filmvetítés, az elmúlt 5 év legsikeresebb rendezvényeit pedig az aulában rendezett fotókiállítás idézi fel, melyet Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós- és Prima Primissima díjas építész nyit meg.

A 17.00 órakor kezdődő könyvstaféta megvalósulásához és a Tudás fája könyves dominó létrehozásához az olvasók aktív közreműködése szükséges. A kora esti órákban Beck Zoli (30Y) és meghívott vendégei zenés irodalmi beszélgetésre várják az érdeklődőket. Az ünnepséget végül „kaptárzúgással” a PTE Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművészeti kísérlete zárja.

A program keretében a könyvtárak köszöntik a leghűségesebb olvasókat, a leendő olvasók számára pedig ezen a napon ingyenes beiratkozással szeretnének kedvet csinálni a könyvtárlátogatáshoz.

Letöltés

Sajtóközlemény letölése PDF formátumban

További információ:
Csorba Győző Könyvtár
pajor.zsofia(kukac)baralib.hu
72/501-500/28099
www.csgyk.hu
www.tudaskozpont-pecs.hu
szuletesnap.tudaskozpont-pecs.hu

szuletesnap-logosor
Az weboldalt Földesi Mihály (CSGYK) tervezte és készítette el Nagy-Tószegi Bálint (PTE-EKT) plakátterve és Tioreo webelemei alapján.